-
-
To chyba nie ten dział
-
Początkujący
To gdzie to umieścić,jeszcze tego nie ogarnąłem?
-
Nowicjusz
przyczyna - słaby pendrive
-
-
Początkujący
Instrument obsługuje standard USB 1.1 ;tak wyczytałem w instrukcji,czy to oznacza,że powinienem zastosować pendrive 1.1 ? używam 2.0 kingstony i inne nie gorsze ,ale takich 1.1 to znależć nie mogę, nie jestem zbytnio obyty w tych nowych keyboardach bo to człowiek całe życie grał na zwykłych klawiszach z łapy,a teraz sam całe wesele mogę odegrać,ale nie o to mi tu chodzi; chce trochę ponagrywać swoją muzę i mi się wyłącza nagrywanie,krótko jakiego pena mam użyć ?
-
Początkujący
Instrument obsługuje standard USB 1.1 ;tak wyczytałem w instrukcji,czy to oznacza,że powinienem zastosować pendrive 1.1 ? używam 2.0 kingstony i inne nie gorsze ,ale takich 1.1 to znależć nie mogę, nie jestem zbytnio obyty w tych nowych keyboardach bo to człowiek całe życie grał na zwykłych klawiszach z łapy,a teraz sam całe wesele mogę odegrać,ale nie o to mi tu chodzi; chce trochę ponagrywać swoją muzę i mi się wyłącza nagrywanie,krótko jakiego pena mam użyć ?
-
Człowiek od czarnej roboty
Sprawa dotyczy nie tylko S910. W S750/950/T4 też dzieją się takie szopki, czasem po 3 min. czasem po 9-ciu, czasem nagrywa 80 min. bez problemu...
Dotyczy to również pendrivów rekomendowanych przez Yamahę. Temat został zgłoszony oficjalnie do Yamahy w PL i przekazany przez Krzysia Pająka do Niemiec, a dalej do Japoni. Na tegorocznym Zlocie w Rzgowie właśnie z Krzyśkiem sprawdzaliśmy ten problem na S750. Udało się nagrać 80 min. bez zwiechy, choć robiliśmy wiele żeby go powiesić...
Jak sprawa się wyjaśni dam znać.
-
Początkujący
Ok ,dzięki , wreszcie coś na ten temat, bo już kilka penów kupiłem i to samo ;
-
tez mam ten sam problem, ale zawsze jak chce cos nagrac to wrzucam osobnego czystego pena, i tam wrywam spokojnie 5 utworków po 4 minutki a potem drive is busy now i od nowa
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów