Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: Soundcraft UI - wifi - aktualizacja softu

  1. #1
    Awatar piotrek
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    1 803

    Soundcraft UI - wifi - aktualizacja softu

    Miałem na ostatniej imprezie problemy z WiFi. Wywaliło mi połączenie w pewnym momencie, potem nawet po połączeniu się teoretycznie z siecią, nie ładowała się aplikacja. Zarówno na jednym jak i drugim tablecie. Trwało to kilka długich minut, reset miksera pomógł. Po kilku godzinach znów zrobiło się to samo niestety. Mikser oczywiście grał, nie było jednak nad nim kontroli.

    Zrobiłem dziś testy sprzęty na wszystkie sposoby w domu. Problemy z prądem na sali, problemy z obłożeniem jakiegoś kanału na sali też odpadają. Problem w domu również się pojawiał przy mocniejszym użytkowaniu sieci czyli połączeniu więcej niż 2 urządzeń itp. Nie jest to problem samego modułu wifi, bo w tym czasie również połączenie LAN z zewnętrznym routerem, czy bezpośrednio kablem z laptopem szwankowało.

    Dużo wskazuje na aktualizację softu. Z miksera korzystałem do tej pory bez żadnych problemów. Zaktualizowałem soft dwa tygodnie temu. Jedna impreza poszła ok, w tą sobotę problemy.

    Zrobiłem całkowity reset urządzenia, cofnąłem oprogramowanie do wersji poprzedniej i na razie w krótkich znowu stres testach nie udało mi się go zwiesić.

    Czy ktoś miał podobne problemy na nowym sofcie czy ja mam taką dupną sztukę ?

  2. #2
    Awatar pgbolo
    Prawa ręka mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    17-01-2010
    Posty
    837
    Zlotów
    1
    Tak, u mnie było podobnie zerwało połączenie z mikserem. Działał ale brak było kontroli.
    krótka przerwa 3-5 minut na wyłączenie i włączenie miksera pomogło.
    U mnie słowo ważniejsze od piniędzy....

  3. #3
    Awatar piotrek
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    1 803
    Przegrzebałem internetu trochę i zagraniczne jakieś fora.

    Jest problem nie tyle z routerem wifi tylko całością odpowiedzialną za łączenie się (po kablu też wywala). Dotyczy on najnowszej wersji oprogramowania czyli tej która wdrożyła m.in. nagrywanie do ui 12.

    Panowie z soundcrafta wiedzą o problemie, przyznają się do problemu i początkiem września ma być aktualizacja softa naprawiająca sprawę.

    Póki co chyba warto dla spokoju wrócić do poprzedniej wersji (4262), w której te problemy nie występują, jak zresztą polecają.

  4. #4
    Awatar tatan74
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    06-03-2013
    Posty
    203
    Co ciekawe na wersji 4262 też mi raz wysypało się wi-fi. Po resecie mikser śmigał bez problemów ( nie licząc zerwań odchodząc kilkanaście metrów od anteny). Na kilkanaście imprez to jedna taka wysypka, więc uznałem sprawę jako jednorazowy błąd.

  5. #5
    Awatar pgbolo
    Prawa ręka mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    17-01-2010
    Posty
    837
    Zlotów
    1
    Ja mam ui16 gdzie nagrywanie jest w standardzie, i nagrywam od stycznia całe wesela , może to wina usb i wadliwych pendrajwów takie zawieszenia kontroli.
    Miałem aktualizować softa w tym tygodniu - po twojej radzie Piotrze zostaję przy starej wersji.
    U mnie słowo ważniejsze od piniędzy....

  6. #6
    Awatar piotrek
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    1 803
    A i jeszcze jedno pytanie - czy wam na chromie też się ładuje mikser nie przez stronę 10.10.1.1 czy ui-mixer.io tylko przez dziwne go.microsoft.com/mixer ???

  7. #7
    Awatar HEINEKEN
    Poślubiona / Poślubiony mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-01-2010
    Posty
    3 070
    Zlotów
    6
    Piotrek, miałem dokładnie to samo. Instalacja przed weselem, ustawienie, wszystko OK. Przed 1 blokiem wszystko sie rozłączyło, sieć zniknęła, brak kontroli nad mikserem choć sam mikser działał bez problemu. Reset nie zmienił nic. Wesele ograne bez kontroli. Następnego dnia rano w domu wszystko OK.
    Zaczęło sie po aktualizacji softu.
    Wcześniej nie było takich jaj.



    Sent from my iPhone 6 using Tapatalk


    INSTRUMENTY NOWE i UŻYWANE z GWARANCJĄ

    Stary instrument w rozliczeniu, raty.

    ___________________________________________________________________
    www.klawiszowe.pl - sklep@klawiszowe.pl - Wolsztyn, ul. Wodna 12 - tel. 68 400 57 38



  8. #8
    Awatar piotrek
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    1 803
    Jest na fejsie grupa użytkowników soundcrafta - https://www.facebook.com/groups/Soun...Users/?fref=ts

    Wszyscy tam narzekają na to i jest to wina softu. Pisało tam parę osób z soundcrafta wypowiedzi i podobno rzeczywiście tuż tuż ma być nowa aktualizacja. Póki co lepiej zresetować całkowicie router do ustawień fabrycznych i wrzucić firmware 4264.



    Brak kontroli brakiem kontroli - ja do tej pory mutowałem wszystkie kanały idąc na przerwę i zrobiłem tak tym razem mikser działa i co z tego jak wszystkie kanały wyciszone.
    Ostatnio edytowane przez piotrek ; 26-08-2016 o 13:10

  9. #9
    Awatar HEINEKEN
    Poślubiona / Poślubiony mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-01-2010
    Posty
    3 070
    Zlotów
    6
    Grubo. Ja nie mam takich nawyków.
    Ale po tej akcji zacząłem wozić małego Behringera na zapas...


    Sent from my iPhone 6 using Tapatalk


    INSTRUMENTY NOWE i UŻYWANE z GWARANCJĄ

    Stary instrument w rozliczeniu, raty.

    ___________________________________________________________________
    www.klawiszowe.pl - sklep@klawiszowe.pl - Wolsztyn, ul. Wodna 12 - tel. 68 400 57 38



  10. #10
    Awatar skubiszek
    Człowiek z branży...
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-01-2010
    Posty
    3 093
    Zlotów
    9
    ja przyznam szczerze takich cyrków nie mam, raz, że nie mam czasu sprawdzić miksera przed imprezą po aktualizacji, dwa, że działa i jest ok. Raz miałem przypadek zwisu totalnego miksera ale prawdopodobnie przez "lewy" pendrive, który mógł generować błedy i mikser się zwiesił musiałem go resetować- całe szczęście w trakcie przerwy. Czasami zdarzają się zawiechy wifi ale nie opanowałem tematu kiedy natomiast dzieje się to raz na kilkadziesiąt razy i nie jest to uporczywe bo syngał za sekunde dwie wraca
    MST - Moderator Specjalnej Troski

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •