Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Shure SM58 - jest zbyt cichy

  1. #1
    Awatar piepia
    Amator
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-04-2014
    Posty
    80

    Shure SM58 - jest zbyt cichy

    Witam,
    Kupilem ostatnio Shure SM58 i jest strasznie cichy. Oddawac na gwarancje czy wina lezy gdzies indziej?
    Na pewno jest oryginalny bo porownywalem go ze zdjeciami fake/original z neta no i byl kupiony w duzym sklepie muzycznym
    Moze to wina kabla? Gain praktycznie na maxa a ja musze sie do niego drzec zeby cokolwiek bylo slychac...

  2. #2
    Awatar Kaczan
    Amator
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    25-01-2012
    Posty
    98
    Testowałeś go w salonie przed kupnem?

  3. #3
    Awatar zespoljoker
    Sycylijka / Sycylijczyk
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    08-03-2010
    Posty
    2 021
    Zmień kabel i testuj albo oddaj i kup Audio Technica pojemnik Ja zmieniłem i jest miodzio.

  4. #4
    Awatar bamber71
    Człowiek ośmiornicy
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    4 417
    Mam SM58 i nie jest cichy. Głosnoscia nie odbiega od moich pozostałych mikofonów Shura : PG58 i bezprzewodówki PG24 czy jakos tak.

    Prawdopodobnie upadł, albo jest zepsuty.
    Nic w podpisie.

  5. #5
    Awatar piotrek
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    1 773
    Albo kabel albo mikrofon.

    A jaki masz mikser ?

  6. #6
    Awatar piepia
    Amator
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-04-2014
    Posty
    80
    Sprawdzalem na dwoch roznych mixerach i trzech roznych kablach...
    Kupilem 3szt i nie sprawdzalem w sklepie no bo to przeciez Shure
    Wszystkie sztuki sa takie ciche... O ile na mixerze Mackie (nie pamietam modelu) jest jako tako tak na mniejszym Behringerze nie slychac prawie nic... Jak podlacze go bezposrednio do kontrolera Pioneer SX to wskaznik skacze az do clipa a w glosnikach cisza XD Na tych samych ustawieniach podmieniam mikrofon na LD Systems i musze przyciszac bo tak dobrze mnei slychac. Chyba pojdzie na gwarancje

  7. #7
    Awatar skubiszek
    Człowiek z branży...
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-01-2010
    Posty
    3 086
    Zlotów
    9
    No to coś tu nie halo... mam betę 58 i sm58 i śmiga bardzo dobrze
    MST - Moderator Specjalnej Troski

  8. #8
    Awatar zespoljoker
    Sycylijka / Sycylijczyk
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    08-03-2010
    Posty
    2 021
    Trzy na raz do bani to raczej niemożliwe. Wg mnie masz kable do d..py. Sprawdź prawidłowość lutowania pinów na wtykach.[schemat znajdziesz w necie].
    A skoro na kontrolerze jest sygnał z mikrofonu to coś pitolisz kolego...

  9. #9
    Awatar piepia
    Amator
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-04-2014
    Posty
    80
    Dodam jeszcze, ze wskaznik skacze az do clipow, w kolumnach piszczy ale MNIE nie slychac. Tak jakby faktycznie kabel byl zle zlutowany ale to jest niemozliwe bo jest nowy, fabryczny na Neutrikach. Coz za cuda sie dzieja

  10. #10
    Awatar skubiszek
    Człowiek z branży...
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-01-2010
    Posty
    3 086
    Zlotów
    9
    a może.. na mikserze suma w górę ?
    MST - Moderator Specjalnej Troski

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •