Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Soundcraft UI12 - korekcja na AUX?

  1. #1
    Awatar tatan74
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    06-03-2013
    Posty
    202

    Soundcraft UI12 - korekcja na AUX?

    Człowiek czasem chce sobie polepszyć, a w efekcie końcowym sobie po... powiem w czym rzecz:
    Pozbyłem się sprawdzonych odsłuchów THE BOX MA120 MKII na rzecz THE BOX PRO MON A10
    https://www.thomann.de/pl/the_box_pro_mon_a10.htm bo mniejszy, lżejszy i mocniejszy.
    Po odpaleniu pudła okazało się, że brak w nim nawet najprostszej korekcji typu bass-treble.
    "Poradzę sobie z z poziomu UI12" - pomyślałem. No ale praktycznie na myśleniu się skończyło...
    Byłem przekonany, że wielopunktowy korektor "MASTER" obsługuje właśnie AUXy w celu wycięcia sprzężeń, ale działa na wyjścia główne. Czy jest jakiś sposób korekcji samych AUXów bez rozwałki ustawień wyjść głównych?

  2. #2
    Awatar Rolando
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    02-04-2011
    Posty
    323
    Zlotów
    1
    Pewnie, ze mozna. Nadus aux tam gdzie masz odsluch i potem master EQ. Na tych koleczkach ustaw co potrzebujesz i gotowe.. .chyba ze Cie zle zrozumialem..

  3. #3
    Awatar bravi
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    03-04-2011
    Posty
    207
    najpierw aux master,potem zaznacz ten aux który dajesz na odsłuch i dopiero EDIT i EQ,oprócz EQ możesz dać kompresor i procesor fx

  4. #4
    Awatar dcg
    Capo di tutti ...
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    8 867
    i koniecznie dużo talentu w odsłuch, tak, żeby aż pojechało

  5. #5
    Awatar damian7129
    Amator
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    12-10-2014
    Posty
    62
    W celu wycięcia sprzężeń możesz sobie wrzucić AFS2.
    Masz pokazane po kolei na rysunkach, wchodzisz w zakładkę AUX, wybierasz po prawej którego AUX'a chcesz skorygować. Klikasz dwukrotnie na główną szynę tego AUX'a i masz widok na korektor który podzielony jest na 2 części (na górze po lewej to widać). A także tam możesz włączyć i dostosować AFS2.

  6. #6
    Awatar tatan74
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    06-03-2013
    Posty
    202
    Panowie ogromne dzięki, dostałem więcej, niż chciałem... Tylko skąd ja wezmę ten talent do odsłuchu? Szukałem po internetach i nawet w Thomannie nie mają

  7. #7
    Awatar dcg
    Capo di tutti ...
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    8 867
    w katedrze jest darmo

  8. #8
    Awatar zespolafro
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    21-03-2011
    Posty
    330
    Zlotów
    2
    Jesteś zadowolony z tych THE BOX PRO MON A10? W sieci są sprzeczne opinie...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •