Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Co tu nie gra... końcówki, crossover, mikser?

  1. #11
    Awatar wa_cha
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    27-11-2016
    Posty
    7
    Patrząc na fotę crossover od lewej co oznacza przycisk HPF do czego służy? Jakie wartości mają mieć imut gain... gain . Range mnoży i wartosci low i hi? W jakiej pozycji powinien być gain dla Hi i jaki zakres ustawić? Do czego służą cd eq? mono sub? limiter? Pomiędzy "st2 way a st3 way" jest pozycja po co ? Przepraszam że tak łopatologicznie ale próbuje nie zgłupieć...

  2. #12
    Awatar the_boss81
    Sycylijka / Sycylijczyk
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    2 603
    A czy to aby nie jest paczka, która potrzebuje DSP z presetem, żeby przyzwoicie zagrała? Nie znam tej konstrukcji, ale jest to opcja...
    Agresywne brzmienie często bywa mylone z głośnością... :/

  3. #13
    Awatar zespoljoker
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    08-03-2010
    Posty
    1 983
    Już ci pisałem, puść jakiś kawałek na górki bez crossa i będziesz wiedział do czego służą te wszystkie ustawienia biamp [jak się nimi pobawisz] Nic się nie zepsuje, po to one tam są ,żeby dopasować brzmienie, choć sam nie wiem jak zareaguje zwrotnica w poszczególnych ustawieniach bo nie spotkałem się z takimi kolumnami.
    Co do crossovera to proponuję odszukać instrukcję i krok po kroku ustawiać i słuchać itd. itd. itd

  4. #14
    Awatar richardo
    Nowicjusz
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    09-04-2012
    Posty
    29
    Przełączniki powinny być w pozycji dolnej (full range). Kable w speakonach podpięte do 1+ oraz 1-. Przy takim połączeniu nie musisz sobie zawracać głowy bi-ampem. Przy stosowaniu zewnętrznych crosów jest to zbyteczna funkcja.

  5. #15
    Awatar the_boss81
    Sycylijka / Sycylijczyk
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    2 603
    Panowie, tak z ciekawości zajrzałem - te górki można kupić nowe za 850PLN - wiem, że każdy orze jak może... - z pełną powagą, ale - czego Wy się spodziewacie? Nawet jeśli w takich pieniądzach trudno o coś sensowniejszego...
    Choć to wg parametrów nie wygląda wcale tak źle, podział 1,8kHz, cewka drivera 2" - byłbym skłonny w ciemno przypuszczać, że to lepiej brzmi jak choćby te najtańsze Mackie, które są znacznie droższe...
    Agresywne brzmienie często bywa mylone z głośnością... :/

  6. #16
    Awatar szupek
    Ja tu tylko sprzątam
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    21-10-2016
    Posty
    114
    Skoro cena jest tak niska za nowy sprzęt, to pewnie klepane jest to w Chinach, a skoro klepane jest w chinach to w parametrach może nawet być napisane, ze kolumna potrafi jeździć na rolkach i żonglować:/ Trzeba by było aparaturą to posprawdzać

  7. #17
    Awatar the_boss81
    Sycylijka / Sycylijczyk
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    2 603
    To swoją drogą też, ale w takiej cenie wszyscy coś tam kantują, mniej lub bardziej... reasumując próżno szukać dobrej kolumny w cenie dobrego jednego głośnika...
    Agresywne brzmienie często bywa mylone z głośnością... :/

  8. #18
    Awatar szupek
    Ja tu tylko sprzątam
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    21-10-2016
    Posty
    114
    Najlepszym rozwiązaniem w tym momencie wg. mnie jest pożyczenie od kogoś dobrych kolumn góry i dołu ustawienie tego na jednej stronie a Twojego sprzęt na stronie drugiej i porównanie. Wtedy bedzie wiadomo gdzie szukać przyczyny. Jak dzwięk z pożyczonych kolumn bedzie o wiele lepszy to szykują sie inwestycje Polecam wyroby Polanowskiego Gram i jestem zadowolony

    Pozdro

  9. #19
    Awatar dcg
    Capo di tutti ...
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    8 820
    Albo zaproszenie bardziej doświadczonego kolegi.

  10. #20
    Awatar szupek
    Ja tu tylko sprzątam
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    21-10-2016
    Posty
    114
    Jak najbardziej razem z lepszym sprzętem można wziąć bardziej doświadczonego kolego, ale teoretycznie na tym sprzęcie ma grać wa_cha a nie jego kolega więc musi ustawiać pod siebie

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •