Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Soundcraft ui16- warto???

  1. #1
    Awatar duomax
    Nowicjusz
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    24

    Soundcraft ui16- warto???

    Witam wszystkich. Rozważam bardzo poważnie zakup modelu ui16. Bogactwo możliwości, jakie daje ten mikser jest co najmniej duże. Dużo już na jego temat czytałem i prawie już jestem zdecydowany, ale... Podobnie jak niejeden obawiam się o obsługę tego urządzenia... Czy rzeczywiście sterowanie z poziomu tableta (czy też laptopa) sprawdza się w "ferworze walki" (jestem zaawansowanym użytkownikiem tabletów i komputerów). Wiadomo, że czasami trzeba coś błyskawicznie skorygować. Czy spotykacie się z jakimiś trudnościami? Czy urządzenie płata jakieś figle? Niegdyś były problemy z działaniem ui12 (przerwy w łączności i zawieszanie). Jak to wygląda w przypadku ui16? Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi.

  2. #2
    Awatar Rolando
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    02-04-2011
    Posty
    297
    Zlotów
    1
    Kupiłem ui 16 chociaz nie byłem przekonany do macania po tablecie, wiadono gałami szybciej ale....po tygodniu stwierdziłem , że to jest to czego chciałem. Jak lubisz komputery, tablety to bedziesz zadowolony..Polecam.

  3. #3
    Awatar duomax
    Nowicjusz
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    24
    Dzięki za odpowiedź, pomogła mi podjąć decyzję. Dokonałem zakupu. Szkoda, że więcej osób nie wypowiedziało się w temacie. Mam nadzieję, że dołączę do grona zadowolonych 😊

  4. #4
    Awatar bravi
    Ja tu tylko sprzątam
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    03-04-2011
    Posty
    190
    używam już jakiś czas i jestem baaardzo zadowolony,jednakże sugerowałbym zakup laptopa z dotykowym ekranem,dlatego ,że można podłączyć przez ethernet,na skrętkę...tak mam i zadnych zwiech.Po wiwi też można,ale czasami wywaliło,tzn zerwało,ponoć zewnetrzny ruter 5gz pomaga,ja nie próbowałem,jadę po kablu i jest baja...a obsługa super,można wiele potrzebnych gałek wyciągnąć na wierzch...na główny widok...brzmi naprawdę dobrze.

  5. #5
    Awatar duomax
    Nowicjusz
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    24
    Powiedzcie jeszcze koledzy czy korzystacie z pokładowych efektów wokalnych miksera, czy raczej z zewnętrznych?

  6. #6
    Awatar kozpaw
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    21-01-2010
    Posty
    275
    Z pokładowych. Przecież po to się kupuje mikser cyfrowy żeby nie stawiać dodatkowych peryferii

  7. #7
    Awatar piotrek
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    1 738
    Zwiechy były niezależne od tego czy szło po kablu czy po wifi. Najnowsza aktualizacja ponoć usunęła problem. Ja natomiast cały czas korzystam z wersji starszej, która błędów nie miała

  8. #8
    Awatar duomax
    Nowicjusz
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    24
    I zaczęło się... Wczoraj zabrałem się za rozkminianie soundcrafta ui16. Pierwsze wrażenie po podłączeniu - bajka 😊 Muzyka podana z keyboarda brzmi pięknie. Schody zaczęły się przy próbie wysterowania mikrofonu... Albo slychać go było cicho, bez żadnej dynamiki i jakości, albo po zwiększeniu czułości gainem w procesorze dynamiki na kanale mikrofonowym zestrasznymi szumami. Skończyły mi się pomysły. Jako, że niestety nie mam instrukcji (sprzedawca nie dołączył) robię wszystko na czuja.
    Pomoże ktoś?

  9. #9
    Awatar duomax
    Nowicjusz
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    24
    Już sobie poradziłem.

  10. #10
    Awatar cu-dens
    Nowicjusz
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    24-03-2010
    Posty
    45
    Cytat duomax napisał/a: Zobacz posta
    Już sobie poradziłem.
    Można wiedzieć jak?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •