Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Yamaha PSR S700 czy S710 ?

  1. #1
    Awatar muzyka.kielce@wp.pl
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    13-05-2016
    Posty
    3

    Yamaha PSR S700 czy S710 ?

    Witam. Chciałbym kupić używany keyboard do grania w domu ewentualnie w przyszłości na małej chałturze. Ostatnio miałem Rolanda E86 ale ze względu na jego leciwy wiek pozbyłem się go. Chciałbym teraz przejść na Yamahę. Na początku upatrzyłem sobie PSR 1500, czytałem na forach i dużo osób twierdzi że to już stary sprzęt. Moim kolejnym typem był właśnie PSR S700. Na kolejnym forum ktoś napisał że seria PSR ma słabe wyświetlacze a te dobre wyświetlacze zaczynają się od modelu PSR 710. Czy to prawda? Według mnie wizualnie są to bardzo podobne kaybord-y, więm że S710 ma lepszą polifonię i trochę więcej brzmień. Jest to również dużo droższy sprzęt. Czy warto do niego dołożyć czy kupić PSR S700? Proszę o pomoc w wyborze a może poleceniu jakiegoś innego modelu. Pozdrawiam.

  2. #2
    Awatar Peke
    Prawa ręka mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    09-06-2011
    Posty
    647
    mam psr s700 i poleciłbym jednak 710. Zawsze to nowsza seria (świeższa). Co do problemu z wyświetlaczem to się nie spotkałem,

  3. #3
    Awatar cygmunt
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    222
    Zlotów
    1
    Z tych dwóch modeli zdecydowanie bierz S710!
    Różnice to nie tylko jedna cyferka na obudowie, jak niektórzy twierdzą...
    Oczywiście posiada na pokładzie nowe barwy (w tym lepsze gitary, bassy), perkę Analog T8 (S700 z tego co pamiętam nie miała),
    bardziej zróżnicowane i na nowo zaaranżowane style, nowszy format stylów SFF2 - czyli wgrasz style SFF2 oraz SFF1.
    Do S700 wgrasz tylko styliki w formacie SFF1, czyli starsze. Co do displeya - nie słyszałem o awarii w S700,
    ale trafiają się awarie świetlówki przy wyświetlaczu.
    Natomiast poważnie zastanów się nad S750. Brzmieniowo deklasuje swoich poprzedników, szczególnie po wgraniu Dance Packa...

  4. #4
    Awatar HEINEKEN
    Sycylijka / Sycylijczyk
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-01-2010
    Posty
    2 963
    Zlotów
    6
    W S700 nie ma problemu z wyświetlaczami.
    Ludzie mylą przez analogie z S900. Tam siadają nagminnie a S910 jest juz OK.
    Nie miałem ani jednego przypadku S700 z uszkodzonym wyświetlaczem.
    Wadliwe LCD to:
    S500, MM6
    PSR-3000, S900
    Tyros 2


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    www.klawiszowe.pl - Centrum Instrumentów Klawiszowych

  5. #5
    Awatar ralph91p
    Prawa ręka mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-01-2010
    Posty
    660
    Zlotów
    1
    Cytat HEINEKEN napisał/a: Zobacz posta
    Nie miałem ani jednego przypadku S700 z uszkodzonym wyświetlaczem.
    Miałem kiedyś s700 i niestety padł wyświetlacz, co nie zmienia faktu, że tymi najczęściej psującymi się wyświetlaczami są te wymienione przez Heinekena.
    Tyros 5, MONTAGE 6

  6. #6
    Awatar cygmunt
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    222
    Zlotów
    1
    Cytat ralph91p napisał/a: Zobacz posta
    Miałem kiedyś s700 i niestety padł wyświetlacz

    Ale padł displey, czy jego podświetlenie (świetlówka)?

  7. #7
    Awatar dancefloor
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    03-10-2010
    Posty
    1 313
    Mi w psr 3000 padła świetlówka

    Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

  8. #8
    Awatar HEINEKEN
    Sycylijka / Sycylijczyk
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    14-01-2010
    Posty
    2 963
    Zlotów
    6
    Cytat ralph91p napisał/a: Zobacz posta
    Miałem kiedyś s700 i niestety padł wyświetlacz, co nie zmienia faktu, że tymi najczęściej psującymi się wyświetlaczami są te wymienione przez Heinekena.
    Nie twierdzę że S700 są totalnie bezawaryjne. To tylko elektronika. Koledze z tego forum padł LCD w półrocznym Tyrosie 5, wiec wszystko sie moze zdarzyć.

    Tylko ze ilość uszkodzonych S900, PSR-3000 i Tyrosow 2 na Allegro czy OLX jest mega wysoka, a S700 jeszcze nie widziałem




    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    www.klawiszowe.pl - Centrum Instrumentów Klawiszowych

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •