Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Moduł SD1000

  1. #1
    Awatar adamtrax
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    25-10-2017
    Posty
    6

    Moduł SD1000

    Witam,
    Zakupiłem ketrona SD1000 aby podmienić brzmienie perkusyjne w korgu Pa700. Pewnie ktoś zapyta po co w 700-ce zmiana bębnów? Po prostu chcę trochę poeksperymentować i jestem bardzo ciekawy efektu końcowego.
    Tutaj muszę zwrócić się do Was o pomoc, bo to moja pierwsza przygoda z modułem i jestem trochę zielony . Przeszukałem wszystkie możliwe banki w korgu, ale na perkusję w SD1000 nie natrafiłem. Po przełączeniu na "external" muszę wpisać ciąg cyfr np: 120.000.127 tylko jakie odpowiadają zestawom perkusyjnym?
    Pozdrawiam

  2. #2
    Awatar everest
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    02-06-2014
    Posty
    11
    Cytat adamtrax napisał/a: Zobacz posta
    Witam,
    Zakupiłem ketrona SD1000 aby podmienić brzmienie perkusyjne w korgu Pa700. Pewnie ktoś zapyta po co w 700-ce zmiana bębnów? Po prostu chcę trochę poeksperymentować i jestem bardzo ciekawy efektu końcowego.
    Tutaj muszę zwrócić się do Was o pomoc, bo to moja pierwsza przygoda z modułem i jestem trochę zielony . Przeszukałem wszystkie możliwe banki w korgu, ale na perkusję w SD1000 nie natrafiłem. Po przełączeniu na "external" muszę wpisać ciąg cyfr np: 120.000.127 tylko jakie odpowiadają zestawom perkusyjnym?
    Pozdrawiam
    Witaj. Późnym wieczorem postaram się Ci napisać komunikaty do Korga. Pozdrowionka

    Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka

  3. #3
    Awatar adamtrax
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    25-10-2017
    Posty
    6
    Będę ci wdzięczny jeśli podasz mi komunikaty do korga. Wracam późnym wieczorem z pracy więc będę miał zajęcie

  4. #4
    Awatar everest
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    02-06-2014
    Posty
    11
    Cytat adamtrax napisał/a: Zobacz posta
    Będę ci wdzięczny jeśli podasz mi komunikaty do korga. Wracam późnym wieczorem z pracy więc będę miał zajęcie
    Na początek ... Sprawdź. Jak zadziała to będę resztę podsylal

    Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka

  5. #5
    Awatar adamtrax
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    25-10-2017
    Posty
    6
    Nie działa... pod podanymi komunikatami jest pianino i e.piano, organ, itp...

  6. #6
    Awatar everest
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    02-06-2014
    Posty
    11
    Cytat adamtrax napisał/a: Zobacz posta
    Nie działa... pod podanymi komunikatami jest pianino i e.piano, organ, itp...
    Zerkne jeszcze czy nie trzeba jakiegoś sysex do ustawienia ścieżki perkusyjnej

    Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka

  7. #7
    Awatar adamtrax
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    25-10-2017
    Posty
    6
    Powiem tak, pożyczyłem od znajomego korga Pa500 i tu sytuacja wygląda trochę lepiej w stylach i songach dobiera bębny, ale na klawiaturze żeby zagrać na perce z ręki też nie mogę ustawić.
    Na moim Pa700 nie idzie ustawić nigdzie bębnów- czy to styl ,song czy klawiatura (z ręki).
    pozdro

  8. #8
    Awatar everest
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    02-06-2014
    Posty
    11
    Cytat adamtrax napisał/a: Zobacz posta
    Powiem tak, pożyczyłem od znajomego korga Pa500 i tu sytuacja wygląda trochę lepiej w stylach i songach dobiera bębny, ale na klawiaturze żeby zagrać na perce z ręki też nie mogę ustawić.
    Na moim Pa700 nie idzie ustawić nigdzie bębnów- czy to styl ,song czy klawiatura (z ręki).
    pozdro
    Używałem SD1000 z PA800, teraz z PA3X. Działa bez problemów. Podeślę Ci wieczorem (znów późnym niestety) plik MIDI, który działa na moim Korgu, sprawdzisz czy działa prawidłowo na Twoim czy dalej brak bębnów.

    Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka

  9. #9
    Awatar adamtrax
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    25-10-2017
    Posty
    6
    Coś nie tak z tą 700-tką, wygląda na to że nie chce współpracować z ketronem. Na Pa500 jest ok, a na 700 nie... Powiem tak, poddaję się i odsyłam SD1000 do sprzedawcy, póki jeszcze mogę (14-sto dniowy zwrot, zakup na allegro). Bardzo dziękuję ci za zaangażowanie i pomoc w mojej sprawie.
    Pozdro.

  10. #10
    Awatar everest
    Początkujący
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    02-06-2014
    Posty
    11
    Nie ma sprawy. Szkoda, że nie dział‚a. Jeśli chodzi o współ‚pracę™ tego modułu z moimi Korgami, to jedyny problem pojawia się™ przy odtwarzaniu midi z prawego sekwencera w trybie Song Play, poprostu nic nie wychodziło na zewnątrz midi, pomimo ustawienia external na ścieżkach. Dział‚a tylko na lewym sekwencerze.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •