Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: Przymiarka do Soundcrafta UI12

  1. #1
    Awatar Criss
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-09-2013
    Posty
    382

    Przymiarka do Soundcrafta UI12

    Nie jest to żadna poważna decyzja, chcę póki co popytać się o kilka rzeczy z praktycznego punktu widzenia użytkowników.

    Nie pytam o funkcjonalność miksera i aplikacji, bo demo jest dostępne w internecie, więc mniej więcej zdążyłem sobie ogarnąć ile i jakie są funkcje i jak tym wszystkim operować. Nurtują mnie inne sprawy.

    Przeczytałem wcześniejsze wątki, ale często było one sprzed roku czy dwóch i coś zawsze mogło się pozmieniać.

    Do rzeczy:

    1) czytałem, że któraś wersja oprogramowania powodowała problemy z łącznością mikser - tablet, radzono, by powrócić do jakiejś tam wcześniejszej wersji. Czy po tej wadliwej wersji wyszła potem jeszcze jakaś nowsza też znosząca ten problem?

    2) jak już jesteśmy przy łączności to jak generalnie z tym jest? Często się wam zdarzało, że traciliście sterowanie mikserem i trzeba było resetować?

    3) montaż w racku - UI12 z tego co wiem jest "nierackowy" - jest węższy niż szerokość racka i nie ma totalnie żadnych otworów montażowych. Zostaje tylko zrobić sobie case na wymiar czy macie jakiś swoje patenty?

    Zamiar przesiadki spowodowany jest tym, że:

    1) UI ma więcej możliwości niż analog,
    2) cena też jest bardzo dobra,
    3) chcę się za waszą radą pozbyć tego racka ze środka placu (i względy estetyczne i wagowe),

    Obecnie posiadam mikser ZED12, efekt TC Electronic M350 i kompresor Samson S-Com Plus.


    Problemem jest to, że mój wokalista średnio entujastycznie podchodzi do tego tematu, podobają mu się możliwości, ale jak on to stwierdził "nasz obecny rack WYGLĄDA tak bardziej bogato niż jakiś jeden case z UI" I kuwa weź gadaj z takim
    Właśnie dlatego w temacie zawarłem słowo "Przymiarka" a nie "Kupno"

  2. #2
    Awatar Mustafa
    Człowiek ośmiornicy
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    05-02-2010
    Posty
    4 288
    Zlotów
    6
    DCG ma i używa ten wynalazek więc chyba najlepiej o nim opowie

  3. #3
    Awatar RafU
    Prawa ręka mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-09-2014
    Posty
    751
    Pierwsza i najwazniejsza rzecz, wszystkie te miksery z wifi maja strasznie tanie uklady, i zalecane jest laczenie ich po zewnetrznym routerze i to najlepiej pracujacym w 5Ghz, bo 2.4 jest strasznie zasmiecone. Ja 2tyg temu mialem akcje z Xairem na studniowce, zbieglo sie 10 kamerunow i 15 fotografow, tak czyms zaczeli siac, ze stracilem lacznosc ipada z mikserem, a jeden mic bezprzewodowy zaczal mi podjezdzac, na biegu przepialem go do konsoli dj, i jakos udalo mi sie wybrnac

  4. #4
    Awatar dcg
    Capo di tutti ...
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    9 042
    Najnowszy soft i nie jest źle...
    W tej cenie to hit dla chałturników i podobnej maści obgrywaczy (jak ja)
    Kiedy kolega pomaca, poustawia, to mu się spodoba - jak wielu innym wcześniej.
    Ustawianie sprzętu z sali, poprzez smartfon lub tablet - bezcenne, albo puszczanie wybranej muzy w tle, wprost z zespołowego stolika gastronomicznego.
    Osobiście kupiłem sobie torbę - pokrowiec, bo racków już się nadźwigałem.
    Nawet kiedy się zdarzy 2x w sezonie zawiecha, to i tak nic się nie stanie, bo nastawy nie giną.
    Robisz w przerwie reset i tyle z tym złego.
    Brzmienie też na plus w porównaniu do ZED-a, których kilka modeli przerabiałem.
    M 350 też mieliśmy w innej kapelce i tu raczej podobna półka efektów, z tym, że w Ui12 masz potrójny procek, a w Ui16 nawet poczwórny.

    Epikryza:
    Się przesiadaj i nie patrz na humory konserwatystów.

  5. #5
    Awatar piotrek
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    1 954
    Wyjaśniając jeszcze raz - jest poprawka, która usunęła okazjonalne zwiechy systemu sterowania. Mi taka zdarzyła się przez prawie 3 lata tylko jedna.

    UI12 mam zamontowane w robionym na wymiar racku/case. Leży sobie usztywniony pianką. Szerokość na normalną, ale głębokość jest mininalna. Tylko taka aby zamontować odbiorniki od mikrofonów. Dzięki temu cały case jest bardzo mały.

    Tak, 10 lat temu zespoły woziły racki 16U z końcówkami na potańcówki, postawione w kierunku ludzi, aby diody się świeciły.......

  6. #6
    Awatar Criss
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-09-2013
    Posty
    382
    Mój wokalista żyje jeszcze chyba takim myśleniem, że im więcej klocków tym zespół wygląda na bardziej WOW ("Łojaa, tyle sprzętu mają, muszą być dobrzy")

    Ja już wręcz przeciwnie, jak najmniej klocków przy jak najlepszym efekcie. Z tekstami w tablecie też był sceptycznie nastawiony, po zeszłotygodniowej pierwszej próbie tego na imprezie powiedział, że kartek na oczy już nie chce widzieć. A jak zobaczył u mnie bajer z ładowaniem automatycznym ustawień w Korgu to już w ogóle szczena opada

    Bo moja wokalistka jak jej już mówiłem o moim pomyśle to się tylko znacząco uśmiechnęła

  7. #7
    Awatar spider
    Ja tu tylko sprzątam
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    191
    Tylko żeby nie było tak jak w tym powiedzeniu ,, zamienił stryjek ....'' no wiesz

  8. #8
    Awatar piotrek
    Ojciec Chrzestny Mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    1 954
    U mnie wygląda to tak jak na zdjęciach. Mikser jest usztywniony twardą pianką - nie rusza się, nie lata w transporcie. Można go bez problemu wyjąć, ale trzyma się stabilnie. Kable do mikrofonów są wpięte i puszczone spodem. W środku jest przyklejona listwa zasilająca - wszystko trzyma się w miejscu



    Ostatnio edytowane przez piotrek ; 27-01-2018 o 17:41

  9. #9
    Awatar the_boss81
    Poślubiona / Poślubiony mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    19-01-2010
    Posty
    3 006
    ...czyli widać, że z tych najnowszych Zedków do nasz Grzesiek nie nie miał, bo te nie chodzą gorzej nawet od Qu - ma się rozumieć, przy ustawieniach na zero, bo wiadomo, że np. FX nie ma szans do poczwórnego wypasionego w Qu
    THE END

  10. #10
    Awatar Mustafa
    Człowiek ośmiornicy
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    05-02-2010
    Posty
    4 288
    Zlotów
    6
    Krzysiu, żaden porządny analog nie zabrzmi gorzej od cyfry w ustawieniach na zero. To cyfra musi równać raczej do analoga

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •