Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 102

Wątek: Przymiarka do Soundcrafta UI12

  1. #91
    Awatar Peke
    Prawa ręka mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    09-06-2011
    Posty
    745
    Miało być „tablet”

  2. #92
    Awatar Criss
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-09-2013
    Posty
    389
    dcg, sam brak kontroli przy jednak dobrze wysterowanym mikserze to tam pół biedy, bo jednak wiesz, że nic ci nie sprzęgnie czy coś. Gorzej jak włączysz sobie Delay na wokal do jednej, a potem nie możesz go wyłączyć

  3. #93
    Awatar dcg
    Capo di tutti ...
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    9 046
    Przecież masz footswitch

  4. #94
    Awatar Criss
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-09-2013
    Posty
    389
    Jakbym go miał to bym nie zadawał głupich pytań

    Ale w ogóle hita wam powiem, poziom mojej głupoty sięgnął szczytu. Pisałem wam tyle, że mikser z laptopem mam połączony skrętką. I cały czas byłem święcie przekonany (po prostu nie zwróciłem na to uwagi), że laptop automatycznie po skrętce wykrywa mikser i tak go łączy. Wczoraj dopiero uświadomiłem sobie, że nie Że cały czas mikser z laptopem szedł po WiFi

    Kurtyna...

  5. #95
    Awatar pgbolo
    Prawa ręka mafii
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    17-01-2010
    Posty
    869
    Zlotów
    1
    W kompie trzeba wyłączyć wi-fi wtedy na pewno idzie po skrętce
    U mnie słowo ważniejsze od piniędzy....

  6. #96
    Awatar bamber71
    Człowiek ośmiornicy
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    4 471
    Cytat pietia napisał/a: Zobacz posta
    A czy warto kupować antenę mocniejszą? Niż 5dbi czy tylko długość ma znaczenie?
    Ja wykręciłem tą oryginalną antenę i na jej miejsce zamontowałem 2x dłuższą z jakiegoś starego routera. Zasięg zwiększył się dwukrotnie.
    W kwestii zwiech nie wiem czy pomogło ostatnie oprogramowanie czy fakt że steruję mikser laptopem z dotykowym ekranem i przeglądarką IE. Na Google chrome dzieją się czasem dziwne rzeczy np. tap nabija się 2 x szybciej albo nie można przesuwać ekranu palcem.
    Nic w podpisie.

  7. #97
    Awatar Criss
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-09-2013
    Posty
    389
    A to Ci powiem, że ja na tej fabrycznej antenie jestem z zasięgu zadowolony jak idę z tabletem na salę.

    Co do przeglądarki - na początku używałem Firefoxa, potem Chrome'a - na obu interfejs miksera tak się przycinał, że nic nie szło robić. W moim przypadku dopiero zainstalowanie Opery pozwoliło na płynną pracę. Fakt faktem laptop też niepierwszej nowości, bo to jest 6-letnia budżetówka (procesor 2 x 1GHz, 2GB RAM).

    A jak już ruszyliśmy temat, to czy ktoś może się wypowiedzieć na temat nagrywania dźwięku z sumy na pendrive? Chodzi mi głównie, cze mieliście z tym jakieś problemy, że ja wiem, mikser się wam zawieszał czy coś? Póki co w warunkach domowych próbowałem kilkukrotnego nagrywania ~10-minutowych sekwencji na czystym pendrivie Sandisk 8GB i wszystko cacy hulało. A mam zamiar wykorzystać to do "nagrań amarotskich na Facebooka". Niestety mój telefon nagrywa fajny obraz, ale mega kaszaniasty dźwięk i chcę wykorzystać ten nagrywany na mikserze żeby to się jakoś kupy trzymało.

  8. #98
    Awatar bamber71
    Człowiek ośmiornicy
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-01-2010
    Posty
    4 471
    Nagrywałem całe sety na weselu, czyli o wiele dłużej niż 10 minut. Nic się nigdy nie zacięło, jakość nagrania jest bardzo dobra.
    Przyznam szczerze że zdecydowanie bardziej wolę nagrywać za pomocą karty mp3 Korga PA800, szczególnie kiedy nagrywam gitary elektryczne. Jak dla mnie brzmi to znacznie lepiej na Korgu niż w Ui12. Nie podoba mi się dźwięk gitary puszczony przez cyfraka, wiem ze tam jest dużo regulacji i może coś źle ustawiam. Na Korgu po prostu wpinam wiosło i nagrywam po prostu. Na dzień dobry gada przyzwoicie, mimo ze tylko w mp3.
    Nic w podpisie.

  9. #99
    Awatar Criss
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-09-2013
    Posty
    389
    No ja już wypróbowałem, faktycznie wszystko działa bez zarzutu, jakość przyzwoita, choć głośność trzeba sobie potem trochę podbić. Po dołączeniu dźwięku to materiału z telefonu jak na filmy amatorskie to końcowa jakość - miodzio

  10. #100
    Awatar Criss
    Człowiek od czarnej roboty
    Aktywność na forumO użytkownikuReputacja
    Dołączył
    18-09-2013
    Posty
    389
    Nie wiem czy już kiedyś o to pytałem, ale czy jest możliwość wyłączenia obsługi skrótów klawiszowych przypisanych do funkcji interfejsu UI?

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •