nie wiem co się porobiło z tymi znakami ale nie mogę już edytować...
nie wiem co się porobiło z tymi znakami ale nie mogę już edytować...
Nie można i nie powinno się z góry zakładać, że każdy jest oszustem. Ja nie zawieszam działalności w tzw. martwych okresach bo to bez sensu (akurat dla mnie). Pracuję zawodowo więc pracodawca płaci za mnie ZUS. Płacę wyłącznie ubezpieczenie zdrowotne z racji prowadzenia dodatkowej działalności gospodarczej. W tej składce w dużej mierze zawarta jest zaliczka na podatek. Tracę około 40zł/miesiąc. Za sam telefon służbowy mam większy koszt a rozliczam się kwartalnie, więc nie opłaca się zawieszanie.
Trzeba się zarejestrować, inwestować, rozwijać, mieć koszty i nie taki diabeł straszny.
Korg Pa4x 76, Allen&Heath QU16, RCF 722A, RCF 4PRO8003AS, DB Technologies Flexsys FM 12, Sennheiser E865, Shure Beta58A, Fender, sax Yamaha, itp.
Facebook: https://www.facebook.com/standard.piotrowice
www.standard.neostrada.pl
Proszę Państwa, progi podatkowe znikają jak się jest na podatku liniowym. Poza tym ja jestem na pełnej księgowości. A poza tym, żadne ryczałty itp. nie wchodzą w grę. Problemem jest natomiast VAT bo po przekroczeniu 200 000 zł PRZYCHODU rocznie jest się obowiązkowo płatnikiem VAT i to jest problem ...
A czy przypadkiem usługi muzyczne nie są zwolnione z VAT ?
Ano tak. Dokładnie jak pisałem
Troche teraz utopijnieczy ktos sie orientowal czy warto zainteresowac sie zalozeniem firmy w raju podatkowym?
Przy tej skali działalności nie warto