Ja wyłanczam efekt i po sprawie moge mówic bez pogłosu pedał mam do światła na pulicie i w zalężności od potrzeby zwiekszam lub zmniejszam świecenie lampki tym przesuwnym pedałem
Ja wyłanczam efekt i po sprawie moge mówic bez pogłosu pedał mam do światła na pulicie i w zalężności od potrzeby zwiekszam lub zmniejszam świecenie lampki tym przesuwnym pedałem
To sprawdź mistrzu czy ten efekt jest podpięty w tor AUX , jeśli tak to pewno gdy cos wlozysz w wejście AUX to odlaczy ten wbudowany, a wtedy to już się domyśl latwo to zrobić pedalem.tomek napisał/a:
po za tym ja w berim mam FX footsw, więc poszukaj moze też jest.
ja mam ten problem że mam dwie kamery i tylko jednego geja![]()
![]()
PROEL GF28 za 31 zł
![]()
AL 301W za 35 zł
i wiele innych
wystarczy luknąć na allegro
proszę bardzo![]()
Bardziej niż bypass to przydałby mi się footswitch do tap tempo ale w MX200 nie ma takiej opcji. Chyba że czegoś nie dopatrzyłem...
myślałem że kwestia pedału footswitch będzie prostsza... chciałem sobie dzisiaj takowy sprawić bo irytuje mnie ciągłe odwracanie się do miksera tylko po to by włączyć/wyłączyć efekt. no i w pierwszym sklepie był. podpięliśmy pod mikser no i włączał/wyłączał efekt ale na następującej zasadzie - wciskam (zapala się dioda) i efekt się włącza. wciskam znowu (dioda gaśnie) a efekt dalej włączony. potem znów wciskam i efekt się wyłącza... czyli każde włączenie/wyłączenie = dwukrotne wciśnięcie (dioda musi się zapalić i zgasnąć). dziwne jak dla mnie. w kolejnym sklepie powiedziano mi że footswitch z diodą bedzie robił zwarcie. trzeba by odlutować diode, albo poszukać pedału z zasilaniem bateryjnym (w tym pierwszym sklepie FS miał baterie). w kolejnych sklepach po prostu nie mieli... masakra jakaś
nie mogłoby to być prostsze - wciskam, dioda się pali, efekt włączony. wciskam drugi raz, dioda gaśnie, efekt wyłączony...
Ok- panowie, nie wszystko jednak da się wyłączyć pedałem... Ja mam Yamahę EMX 5000 i tylko jeden z efektów daje się wyłączyć "z pedału" drugi niestey nie. Może ktoś ma jakiś pomysł jak dobrać się do tego drugiego?
najprostrze rozwiązanie to spiewanie bez efektu![]()
w ketronie własnie jest aktualizacja i ten efekt wylącza sie sam podczas przerwy w graniu